Winter in Les 3 Vallées: skiën en nog veel meer!

6 activiteiten in de kijker.

Wie wintersport zegt, zegt skiën, skiliften en snelle pistes. Met zeven stations – Courchevel, Méribel, Brides-les-Bains, Les Menuires, Saint-Martin-de-Belleville, Val Thorens en Orelle – en 330 kilometer aan pistes is Les 3 Vallées® het grootste skigebied ter wereld. De ideale plek dus om ski’s of een snowboard om te binden en gewoon die berg af te gaan.

Maar dat is niet het enige. Op het domein van de drie valleien kan je ook terecht voor een hele reeks unieke, sportieve en ontspannende activiteiten.

Ontspannen op grote hoogte

Dat de berglucht goed is voor de gezondheid, weet iedereen. In Les 3 Vallées vind je dan ook een brede waaier aan activiteiten om te ontspannen en te genieten van een welverdiende break na een dagje skiën.

Uiteraard zijn er de klassiekers: de kuuroorden en wellnesscentra. Zoals de spa ‘Cinq Mondes’ in Hotel Kaya, de spa ‘Tata Harper' in Méribel of de Béla Vya in Saint-Martin-de-Belleville. Aan mogelijkheden geen gebrek hier! Om nog maar te zwijgen van de thermen van Brides-les-Bains. Met zijn 600 m² aan zwem- en andere baden en 500 m² aan ontspanningsruimte is de Grand Spa Thermal in Brides-les-Bains een van de grootste kuuroorden van Frankrijk. De ideale plek om weer op krachten te komen en je batterijen op te laden!

Yoga in de bergen

Al aan yoga op grote hoogte gedacht? In de sneeuw of lekker warm in je chalet ... Alles kan! Kies een goed plekje. Rol je matje uit. Bewonder, adem, ontspan ... En bezin! 

Of je nu beginner bent of niet, in Les 3 Vallées vinden liefhebbers van yoga en diverse wellness faciliteiten uitzonderlijke, zelfs betoverende plekjes om te ontspannen en opnieuw verbinding te maken met zichzelf en de natuur. Je vindt ze hier.

Unieke ervaringen

Ga je niet zozeer om te ontspannen? In de drie valleien vind je ook nog talloze andere, unieke activiteiten.

Duiken onder het ijs

De bergen zijn ideaal om tot rust te komen en opnieuw voeling te krijgen met de natuur. Laat je in Val Thorens betoveren door de sfeer en rust van het ijsduiken. Een activiteit als geen ander! Na een korte wandeling op je sneeuwschoenen vanuit het skistation bereik je het meer van Lou – de ideale plek om het hoofd even leeg te maken, ver weg van de skiliften. In dit vredige, witte paradijs kom je helemaal tot rust en beleef je een unieke ervaring. Meer informatie hier.

Bee-double kabelbaan

Wie zei dat je bomen nodig hebt voor een kabelbaan? Op de 1800 meter lange Bee-Double zipline in Val Thorens beleef je spannende momenten ... met een adembenemend zicht! De kabelbaan is toegankelijk voor skiërs en voetgangers. Je kunt er ook in duo van genieten, soms tot wel 65m hoog. Meer informatie hier.

Moonbike

In Courchevel staat dan weer een moonbike op je te wachten, de eerste elektrische sneeuwscooter ter wereld. Dit voertuig van Franse makelij kan alles aan en staat garant voor leuke, milieuvriendelijke uitstapjes in de bergen. Geen betere manier om de omgeving van Courchevel te ontdekken! Meer informatie hier.

Herontdek de charme van sleeën

Jong of oud, iedereen houdt van sleeën. Maar niets zo spannend als de verbeterde modellen van de drie valleien!

In Les Menuires hebben ze er zelfs op rails. Alleen of met kinderen raas je een 1000 meter lange piste af waar steile afdalingen en scherpe bochten elkaar in snel tempo opvolgen. Ideaal om met familie of vrienden een leuke en spannende namiddag te beleven. En als je dit avontuurlijke moment wilt vereeuwigen, kun je terug naar huis met een foto! Meer informatie hier.

Ooit als eens gesleed met een zwemband? Uniek in Les 3 Vallées: stap in een reusachtige zwemband en glij van de twee snowtubingpistes naar beneden. Alleen, met twee of zelfs met vier! Meer informatie hier.

Luge sur rails/Les Menuires Tourisme©

 

Download hier de beelden in hoge resolutie

 

Over Les 3 Vallées®

Het domein van Les 3 Vallées is gelegen in het Franse departement Savoie ('73). Het grootste skigebied ter wereld bestaat uit drie valleien die verbonden zijn door middel van 600km aan pistes en 7 internationaal bekende stations (Courchevel, Méribel, Brides-les-Bains, Les Menuires, Saint-Martin-de-Belleville, Val Thorens en Orelle). De hoogte en de topografie van Les 3 Vallées maken er een iconisch skigebied van dat de hele winter door een optimale sneeuwzekerheid garandeert.

Les 3 Vallées is veel meer dan een skigebied, het is het hele jaar door een speelterrein voor jong en oud. 

Voor bijkomende informatie, surf naar ​ les3vallées.com

Voor bijkomende informatie, beeld- of interviewaanvragen, aarzel niet om contact op te nemen met Walkie Talkie:

Walkie Talkie : Maureen Richard

[email protected]

+32 483 09 60 38

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Les3vallees

Het domein van Les 3 Vallées is gelegen in het Franse departement Savoie ('73). Het grootste skigebied ter wereld bestaat uit drie valleien die verbonden zijn door middel van 600km aan pistes en 7 internationaal bekende stations (Courchevel, Méribel, Brides-les-Bains, Les Menuires, Saint-Martin-de-Belleville, Val Thorens en Orelle). De hoogte en de topografie van Les 3 Vallées maken er een iconisch skigebied van dat de hele winter door een optimale sneeuwzekerheid garandeert.

Les 3 Vallées is veel meer dan een skigebied, het is het hele jaar door een speelterrein voor jong en oud.

Voor bijkomende informatie, surf naar les3vallées.com